tiistai 4. tammikuuta 2011

Dexter, Pokémon-biologiaa

Pokémon, GETTO da ze~!
Värikoodit:
Vihreä - pyydystetty/saatu in-game.
Sininen - otettu Stadiumin palkintona/ saatu vaihdossa.
Punainen - Mew-glitchiä soveltamalla saatu. Ihan rajamailla et pitäiskö Mewiä lukuunottamatta laskea näitä ollenkaan. :P Helpotti kyl läpiipeluuta!
Tarkkanäköisimmät tais huomata et tää on yks alkuperäiskuvista, joita käytettiin blogin taustan suunnittelussa. Laiska olen.

Hejpådig! Te tulevat Pokémon-mestarit!

Kuten näätte, se kivoin vaihe Pokémonissa on ohi. Kaikki legut pyydystetty (olipa helppoa, btw) ja 1337 4 vedetty läpi. Nyt sit vaan grindaamaan noita levuja ylös jotta saadaan kehitysmuotojakin tehtyä. Yeeee-haw! Missingnolla tää ois niiiiiin paljon helpompaa. xD

Sit, biologiaa!
Pokémonien kehitys, wut? Oottekste huomanneet et joidenki pöpimönien kehityskaari on ihan epäjohdonmukainen? Kyl Magikarpin ja Gyaradoksen ymmärtää esim ihan hyvin ku miettii et joku merikotkakin on ollut joskus joku tohvelieläin. Mutta! Sit ku mennään vaikka johonki Pokémon-maailman kädellisiin niin mennään jonneki ihan hämärän pimeimmille rajamaille:


 Siinä on Mankey ja Primeape! Noiden evoluutiossa karvattomuuden, näköaistin valoherkkyyden heikentymisen, hännän surkastumisen ja yleisen koon kasvamisen ymmärtää vielä mut kattokaa noita raajoja vähän tarkemmin.
What? Teräsrannekkeet? (Off-topic: aika black metal!) Ei noissa ole mitään järkeä kädellisten fysiologisen kehityksen kannalta!

"Objection! Ehkä kouluttaja on laittanut ne sille, jotta sen (Primeape) keho rakentuis tehokkaammin!"

^Nou! Miten sitten selittyy villit Primeapet ja noiden rannekkeiden hitsaussaumattomuus? Nih!

Oon kuitenki tehnyt tutkimustyötä ja päätynyt seuraavaan lopputulokseen jos kaivataan vähänkään järkevää vastausta ylläolevaan kehittymispulmaan:
Eli oheisessa kuvasarjassa sekä röntgenkuva Mankeyn kädestä, röntgenkuva Mankeyn kehittyvästä kädestä sekä Primeapen valmiiksi kehittyneestä kädestä.

Kuten näette ekasta kuvasarjan kuvasta, on Mankeylla jo rannekkeenalut ranteessaan. Mitä todennököisimmin se on sakkautunutta mineraaliainesta, jota veri on sinne kuljettanut. Mankeylla on alikehittyneen luuston takia arvaamatton verenkierto, joten mineraaliainekset eivät koskaan (tai hyvin harvoin) yllä nyrkkiin asti.

Toisessa kuvassa on mineraalia pakkaantunut Mankeyn elimistöön jo niin paljon (noin tasolla 28) että mineraaliaineskokonaisuus laajetessaan mittavasti ja nopeasti purkaa ihon. Tapahtuman seurauksena ravintoaineet ja muut mineraalit (kuten kalsium) pääsevat virtaamaan vapaasti Mankeyn nyrkkiin aiheuttaen siellä näkyviä muutoksia luustolle. Tapahtumaketju on niin voimakas taakka Mankeyn elimistölle, joten raajojen kaljuuntuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Kolmannessa kuvassa juurisyntyneen rannekkeen tuella iho kasvaa repeämäkohdan tilalle hyvin nopeasti takaisin. Mankey on nyt kehittynyt Primeapeksi ja se näkyy myös nyrkin selkeästi vahvemmassa olemuksessa. Ranneke on tullut jäädäkseen, myös peittämään esteettisesti ilkeän näköisiä repeämäarpia. Menetetyt karvat eivät koskaan kasva takaisin.

Pokémonin maailma käy yhä mielenkiintoisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi. Stay tuned!

-Professor KiBi

3 kommenttia:

  1. Ookko koskaan miettiny sitä kun välillä tulee Pokémon-peleissä vastaan ihan alilevelisiä kehitysmuotoja joko villeinä tai sit muilla kouluttajilla? Esim. jos vaikka tulis vastaan 28-levelinen Pidgeot (Pidgeotto kehittyy vasta levelillä 32). Miten tämä kehitys on tapahtunut? Onko kouluttajat niin sanotusti pakkottanut evoluution alkaneeksi jollain mystisellä tavalla vai onko villi/omistettu Pokémon vain yhtäkkiä päättänyt kehittyvänsä?

    Mitä tämän takana piilee?
    Toivon että antaisit mielipiteesi :)

    VastaaPoista
  2. ^Erinomainen pointti!
    Professorikokelas KiBi käynee tuonkin asian kimppuun kun aika koittaa!

    VastaaPoista